Carinthia D 1200x

€1.529,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
EXPEDITIESLAAPZAK , de ultieme Topper !!
De D1200x donzen slaapzak met 1200 g CQ-DOWN ™ is een expeditieslaapzak voor extreem lage temperaturen. 
Terug beschikbaar eind Februari 2023
Artikelnummer: DS 98130_20

Terug beschikbaar eind Februari 2023

Dankzij het legendarische DIScover-systeem en veel knowhow van Carinthië, handhaaft het een comfortlimiet van -37,8 ° C. Of het nu in het laatste kamp op de Mount Everest, op de Zuidpool, in diep Alaska of in het ijskoude Siberië is, deze slaapzak is onverslaanbaar.

De slaapzak is speciaal gemaakt voor poolonderzoek. Deze zak is gevuld met bijna 3 kg dons. Verder heeft hij een aantal bijzondere kenmerken. Maar wat is het belangrijkste. Het is waanzinnig warm. Gemaakt om arctische en subarctische nachten te overleven.

  • Differentiële snede
  • Afdekklep met ritssluiting
  • Thermische kraag
  • Koppelbaar
  • Rits verwarmingsstang
  • Antislip tape
  • 2-way ritssluiting
  • Trapeziumvormige kamerconstructie
  • Geprefabriceerde lussen voor Grizzly (Art. ZU95460) & Polycotton Liner 
  • Packsack + opbergzak inbegrepen


  • Tijdens een normale nacht geeft een persoon tot 500 g zweet af in de vorm van waterdamp. Dit vocht - mocht het in de isolatielaag van de slaapzak blijven - leidt tot een drastische afname van de isolatieprestaties. Bij zeer lage temperaturen bevindt het dauwpunt (de temperatuur waarbij waterdamp vloeibaar wordt) zich meestal aan de binnenkant van de buitenschil. Bij extreme kou kan deze condens zelfs tot ijs bevriezen waardoor de vulling op lange termijn niet kan uitdrogen en de slaapzak zwaarder en natter wordt. Dit leidt tot een drastische afname van het isolerend vermogen van de donzen slaapzak.

    Dit systeem maakt gebruik van een tweede omgekeerde buitenschaal gemaakt van waterafstotende en ademende Shellproof Ultra. Deze laag kan eenvoudig naar buiten worden gedraaid om te drogen door een bijbehorende ritssluiting. IJskristallen of waterdruppels die zich tussen de lagen hebben gevormd, kunnen gemakkelijk worden afgeschud. Om een ​​snellere droging van het resterende condensvocht te bereiken, is de binnenslaapzakhoes gemaakt van donsdicht, maar extreem ademend Shellyx Ultra.

    De extra luchtlaag tussen de buitenschalen vergroot de warmteopslagcapaciteit en zorgt zo voor een sensationele warmte-gewichtsverhouding.


  • Vulling: Europees sneeuwganzendons 95/5 Buitenstof
    : 100% polyamide
    Binnenstof: 100% polyamide
    Maten: M, L
    Buitenafmetingen (cm): 215/80/52 (M), 230/85/55 (L)
    Gewicht (g): 1.900 (M), 2.100 (L) Verpakkingsgrootte
    gecomprimeerd (cm): 26x29 (M), 26x30 (L)
  • De D 1200x uit Karinthië is het luchtafweergeschip onder de expeditieslaapzakken. Of het nu in het laatste kamp op Mount Everest, op de Zuidpool, in diep Alaska of in het ijskoude Siberië is, deze slaapzak houdt je betrouwbaar warm. Het heeft een comforttemperatuur van -27,3 ° C voor vrouwen en een comfortlimiettemperatuur van  -37,8 ° C voor mannen die ongevoelig zijn voor kou . (De extreme temperaturen zijn -65,2 °). 

    CARINTHIA verwerkt alleen Europese eenden- en ganzendons. Deze hoogwaardige en geteste goederen worden verwerkt tot CQ-Down. CQ staat voor Carinthia Quality en onderstreept de belofte van kwaliteit die CARINTHIA doet aan zijn veeleisende klanten. Dankzij de driedimensionale structuur bindt dons een grote hoeveelheid lucht in verhouding tot zijn gewicht. Goed dons heeft ongeveer 2 miljoen donzige donspoten die in elkaar grijpen.

  • Het Dry Insulation System DIS-cover zorgt voor een snelle droging van de D 1200x, waardoor deze warmer en droger blijft .

  • Het extreem lichte  buitenmateriaal van polyamide rip-stop-stof is een  waterdicht en ademend hydrofiel PU-membraan, binnenmateriaal is een zeer lichte, waterafstotende, ademende en donsbestendige  polyamide stof die aangenaam aanvoelt

  • De uitwendige afmetingen van de 1200x zijn groter gesneden om het isolatiemateriaal de nodige ruimte te geven om zijn volume op te bouwen. Dankzij de verstelbare  kraag gevuld met isolatiemateriaal wordt de warmte vastgehouden in het gebied van het bovenlichaam. Een ander hoogtepunt van de D 1200x is de  2-weg rits , die wordt gebruikt voor optimale en  individuele ventilatie van  de slaapzak.

  • Met dit speciale ritssysteem is de slaapzak ook te koppelen  aan een andere slaapzak uit het  assortiment. De ingenaaide as met  ritssluiting  laat koude plekken uit het verleden en de  vangstrip achter voorkomt vast komen te zitten in de rits. Dankzij de trapeziumvormige kamerconstructie is de D 1200x  constant warm .

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »