Carinthia Survival One

€369,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
High performance winter slaapzak speciaal ontworpen voor militairen. Hoogtechnologische snit en G-Loft technologie om warmtebehoud en comfort te garanderen.
Artikelnummer: Item No.: 92070

 

Deze hoogwaardige winter slaapzak is speciaal ontworpen voor militair gebruik. Het zit aan de binnenkant van de rits om daar eventueel warmteverlies te voorkomen. Anti-snag tape aan de buitenkant en een beschermende flap aan de buitenkant houden wind en nattigheid buiten. De SURVIVAL ONE heeft een differentiële snede, wat betekent dat elke volgende isolerende laag genereuzer wordt gesneden. Dit zorgt voor de grootst mogelijke loft in alle ruimtes en elke slaaphouding. Beweging in de slaapzak creëert drukpunten maar met verschildruk. Door de rits onderaan te openen, kun je je voeten uitstappen. Je kunt de voet vastbinden zodat je kunt lopen en zelfs de tas als een jas kunt dragen. De mouwen worden opgeslagen tussen de isolatielagen.Elke beschermlaag heeft een specifieke snit die de laag eronder overlapt. Enkel de binnenste beschermlaag is onderhevig aan drukpunten, de buitenste lagen garanderen warmtebehoud, ook wanneer de slaaphouding wijzigt.

Er is een ritssluiting voorzien aan de onderkant van de slaapzak. Dit maakt dat u de slaapzak kan dragen als een jas, er zijn openingen voorzien voor de armen, met mouwstukken opgeborgen in de isolatielagen van de slaapzak. 


Survival One   
 MODEL 185CM  
Lengte   
 185cm  
Kleur   
 NSN OLIVE 8465-41-000-2481  
 
Gewicht   
 2.900 g  
Opgevouwen   
 27 x 45 cm  

Technische info:
  • Microvezel Nylon, zeer stevig
  • Waterproof (coating)
  • G-Loft isolatie
  • Meerlagige shell, er zijn geen stikperforaties in de buitenlaag (bescherming vocht+koude lucht)
  • Voetuiteinde is trapeziumvormig, de voeten steken niet uit en blijven warm
  • Thermoflect technologie: reflecteert lichaamswarmte terug naar het lichaam
  • Tweerichtings ritssluiting met afdichting, houdt de warmte binnen en wind en vocht buiten
  • Ritssluiting aan het voeteinde, openingen voor de armen en mouwstukken om gedragen te worden als jas

G-Loft isolatie + Vulling Gemaakt van hoogkwalitatieve bi-component polymeren. Qua structuur is deze isolatie vergelijkbaar met hoogkwalitatieve ganzendons, zeer veerkrachtig en warm. 


Dubbele laag, losse buitenlaag Twee isolatielagen, de buitenlaag wordt op het laatst bevestigd waardoor er een luchtlaag ontstaat tussen de gewatteerde isolatie en de buitenlaag. Er zijn geen stikperforaties in de buitenlaag voor een betere bescherming tegen wind en vocht.

MUMMY SHAPE Om warmteverlies te beperken is de slaapzak gebouwd volgens de proporties van het lichaam bovenaan breder en smaller naar het voeteinde toe. Echter is aan het voeteinde een verbreding voorzien, vergelijkbaar met de vorm van een trapezium. Hiermee wordt vermeden dat de voeten uitsteken en garandeert warmteretentie.


VOETEINDE IN TRAPEZIUMVORM Dankzij de trapeziumvorm aan het voeteinde steken de voeten niet uit. Hiermee worden 'koude spots' vermeden en blijven de voeten warm. 
 

THERMOFLECT Thermoflect is een ultra lichte, ultra zachte, ademende laag die lichaamswarmte terug reflecteerd naar het lichaam. Hierdoor wordt de warmteretentie verhoogd met 11%.

TWEERICHTINGS RITSSLUITING Uitgerust met een tweerichtings ritssluiting. De ritssluiting aan de bovenkant klemt niet waardoor de rugzak zeer snel geopend kan worden (nuttig bij alarmsituaties). De ritssluiting aan de onderkant kan wel geklemd worden zodat de onderkant open gelaten kan worden voor ventilatie indien gewenst.

COMBINEERBARE 'SLEEPING BAG SYSTEM' Deze slaapzak kan gecombineerd wordt met andere slaapzakken van Carinthia die ook over het combi label beschikken. Op die manier kan de gebruiker zelf bepalen welke bescherming nodig is afhankelijk van de activiteit en omgeving. (bijkomende laag toevoegen voor extra bescherming bij extreem lage temperaturen)

 

 


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »