Extrema Ratio T911

€295,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Extrema Ratio presenteert met trots het nieuwe Tuscania Paratroopers Regiment mes, de voorgaande eenheid vroeg om de Extra Ratio T911 speciaal te maken als herdenkingsmes voor hun 80-jarig jubileum.
Artikelnummer: 04.1000.0164/SW

Нож T911 Extrema Ratio. Реальный тактик от итальянских ...

+18 jaar !!

Op 19 december 1941 werden in Eluet El Asel ongeveer 400 mannen van het 1st Carabinieri Battalion Royal Paratroopers geconfronteerd met de aanval op 4 bataljons Indiase troepen van het Britse leger. Door uit hun loopgraven te springen door geïmproviseerde apparaten te lanceren, maakten de "Desert Lions", zoals Radio London ze noemde, de verdedigingslinie ondoordringbaar door duizenden Italiaans-Duitse troepen veilig terug te laten trekken. Dit was de eerste pagina in de lange geschiedenis van Italiaanse parachutisten.

De T911 is een lichtgewicht, middelgroot vouwsysteem, ontworpen voor professioneel gebruik door militaire operators. Het is uitgerust met een gemodificeerd speerpuntmes, platte rand, in Bohler N690 kobaltstaal, warmtebehandeld met een hardheid van 58 HRC, voor het beste compromis tussen sterkte, gemakkelijk opnieuw slijpen en draadvasthouden. Het lemmet is 76 mm lang, 4 mm dik, heeft een steengewassen afwerking en draait rond een verstelbare pen waardoor de beste vloeibaarheid bij het openen wordt verkregen. Met een beugel kunt u de pin in de beste positie vergrendelen.

De handgreep is van anticorodale aluminiumlegering met een zwarte geanodiseerde afwerking met hoge weerstand en is gefreesd om de overgang van een handgreep met "omgekeerde grip" naar een sabelhandgreep te vergemakkelijken.

Het lemmet wordt geopend door middel van een pin die met de duim bediend wordt. Het mes maakt gebruik van een liner lock-type mesvergrendeling en een kluis zorgt voor maximale grip, zelfs bij intensief gebruik. De veiligheidshendel is rood gekleurd voor beter zicht en grijpt in een geavanceerde positie voor meer instinctief gebruik.

In de handgreep zijn een veiligheidsgordelsnijder geïntegreerd met een gemakkelijk verkrijgbaar en vervangbaar mes van het mes, een wolfraamglasbreker, een roestvrijstalen knooplosmaker en een schroevendraaier voor het afstellen van de richtoptiek, in AISI 420-staal. , omkeerbaar en bevestigd aan het uiteinde van het handvat, maakt een zeer diepe poort in de zak mogelijk, voor minder zicht.

Het mes kan worden gedemonteerd voor reiniging en onderhoud. Met een totale lengte van 194 mm en een gewicht van 145 g is de T911 gemakkelijk te dragen, zowel in uniform als in burgerkleding.

Gewicht g .:
145
Lemmetlengte (mm):
76
Blade lengte (in):
3
Totale lengte (mm):
194
Totale lengte (inch):
7.6
Dikte lemmet (mm):
4
Bladdikte (inch):
0,15
Blade materiaal:
STAAL BöHLER N690 (58HRC)
STAAL AISI 420 GETEMPTE DIKTE 1,5 mm / ROESTVRIJ STAAL

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »