Baseball cap 101st Airborne

€5,90
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Verstelbare baseball cap van 100% katoen.
Artikelnummer: 215151-223

 

  • Maten: One-size-fits-all
  • Gewicht: 90g
  • Baseball cap van 100% katoen.


    Afbeeldingsresultaat voor 101st airborne

De 101st Airborne Division ("Screaming Eagles") is een gespecialiseerde modulaire divisie lichte infanterie van het Amerikaanse leger die is opgeleid voor luchtaanvaloperaties. De Screaming Eagles wordt door de voormalige Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates "het topje van de speer" genoemd en de meest krachtige en tactisch mobiele divisie van het Amerikaanse leger door de voormalige stafchef van het leger, generaal Edward C. Meyer (ret ). De 101st Airborne is in staat om luchtaanvaloperaties van brigadegrootte te plannen, coördineren en uit te voeren die in staat zijn om belangrijke terreinen in te nemen ter ondersteuning van operationele doelstellingen, en kan werken in sobere omgevingen met een beperkte of aangetaste infrastructuur.

Deze specifieke operaties worden uitgevoerd door zeer mobiele teams die grote afstanden afleggen en vijandelijke troepen achter vijandelijke linies inzetten. Volgens de auteur van Screaming Eagles: 101st Airborne Division hebben de unieke slagveldmobiliteit en het hoge opleidingsniveau haar in de voorhoede gehouden van de Amerikaanse landstrijdkrachten in recente conflicten. Meer recentelijk heeft de 101st Airborne buitenlandse binnenlandse defensie- en terrorismebestrijdingsoperaties uitgevoerd in Irak en Afghanistan.De 101st Airborne Division heeft een geschiedenis die bijna een eeuw lang is.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond het bekend om zijn rol in Operatie Overlord (de D-Day-landingen en luchtlandingen op 6 juni 1944, in Normandië, Frankrijk), Operatie Market Garden, de bevrijding van Nederland en zijn actie tijdens de Slag om de Ardennen rond de stad Bastogne, België. Tijdens de oorlog in Vietnam vocht de 101st Airborne Division in verschillende grote campagnes en veldslagen, waaronder de Battle of Hamburger Hill in mei 1969.Op het hoogtepunt van de War on Terror had de 101st Airborne Division meer dan 200 vliegtuigen. De divisie heeft nu iets meer dan 100 vliegtuigen.Met ingang van december 2017 had de divisie ongeveer 29.000 soldaten, tegen 35.000 soldaten slechts drie jaar eerder vanwege budgetbeperkingen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »