Combat Assistance Campaign C.A.C®

€98,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
C.A.C® (Combat Assistance Campaign), ontwerpt en produceert voor het Franse leger. Zijn compromisloze ontwerp, zijn lichtheid en robuustheid maken de CAC® een uitzonderlijk mes.
Kleuren : Zwart / Olive

De CAC® is de derde generatie  van de "Campaign knife" dat Tarrerias-Bonjean ontwerpt en produceert voor het Franse leger. Zijn compromisloze ontwerp, zijn lichtheid en robuustheid maken de CAC® een uitzonderlijk mes.

De CAC® TB reactie op het verzoek van het Franse leger, wat wil zeggen, het ontwerpen van een robuuste mes, symmetrische en de opening als de sluiting gebeurt met één hand .

Een  uitzonderlijke mes van  Tarrerias-Bonjean ( TD ) is naar het ontwerp  van  Phlippe PEROTTI, voormalig Special Forces en expert in vuurwapens  die de efficiëntie van het mesgebruik gemaximaliseerd heeft om het topmes CAC® de ideale metgezel te maken voor onze troepen, in alle omstandigheden.

TB heeft  samenwerkt met de Amerikaanse fabrikant Benchmade® om het Axis lock® vergrendelingsmechanisme te integreren in de CAC®. Dit mechanisme is extreem robuust en zorgt voor een vlekkeloze mes-vergrendeling in de open positie.

De CAC® werd officieel geselecteerd, voor zijn uitmuntede prestaties, kwaliteit en prijs ,in 2017. 

Het mes is perfect bestand tegen corrosie en gemaakt van Nitro , De CAC® heeft ook een raambreker, een kurkentrekker en een omkeerbare riemclip. 

Het handvat bestaat uit twee platen polymeer gevuld met glasvezels. Deze platen worden vastgeschroefd met roestvrijstalen schroeven, aan de ene kant zit een snijmesband. Dit gebogen en uitwisselbare mes is ontworpen om riemen, touwen en veiligheidsgordels af te snijden om het uittrekken bij een ongeval te vergemakkelijken.

 

Veel accessoires zijn als optie verkrijgbaar.

De CAC® wordt geleverd in een  mooie technische doos.

 
Naar  voorbeeld van de traditie en de knowhow , produceert TB al meer dan 5 generaties in Thiers (Frankrijk).
In 1996 begon TB zijn samenwerking met het Franse leger voor militair gebruik te ontwikkelen. Het eerste product dat aan deze vereisten voldoet, is de Bivouac®.
legendarisch mes, dit campagne-mes zal deel uitmaken van de uitrusting van de soldaat  van  1996 tot 2001.
De Baroudeur® vervangt de Bivouac® voor een periode van 16 jaar tot 2017.
In 2016 is de PROTECTEUR®, een compacte, symmetrisch geslepen dolk ontwikkeld en geselecteerd om de vliegtuigbemanning met één mes genaamd  ALAT (Light Aviation of the Army) uit te rusten.
 
 
Label Armee

Geen verkoop onder 18 jaar !

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »