GERBER LMF II ASEK GEKARTELDE RAND

€189,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
De Gerber LMF II ASEK (Aircrew Survival Egress Knife) is een universeel survivalmes en is ontwikkeld en getest voor gebruik in samenwerking met het Amerikaanse leger.
Artikelnummer: 554580.110

 

Het doelgerichte ontwerp van de Gerber® LMF II ASEK (Aircrew Survival Egress Knife) komt voort uit de ervaring van voormalig militair Jeff Freeman, die goed doordachte ontwerpkenmerken combineerde met overlevingsaspecten. Het was oorspronkelijk ontworpen voor cockpitpersoneel en is sterk genoeg om door de romp van een vliegtuig te snijden.
Het robuuste mes van 420HC-staal is sterk en de zwarte keramische coating maakt het bestand tegen corrosie en vermindert reflecties. Het lemmet heeft ook een gedeeltelijk gekartelde snede. Een met rubber beklede handgreep voor een stevige grip en een stevige stoot maken het mes compleet.
De LMF II ASEK wordt geleverd met een MOLLE-compatibele nylon schede met twee beenlussen voor bevestiging aan de dij of kuit en een Gerber® bandsnijder. De nylon schede heeft een geïntegreerde messenslijper. Deze messenslijper is gemakkelijk bereikbaar vanaf de voorkant van de schede en helpt de snede van het mes scherp te houden.
Al met al is de Gerber LMF II een van de beste survivalmessen op de markt.

NAVO-voorraadnummer (NSN): 1095-01-552-5218.

Details:
Drop point mes.
Gedeeltelijk gekartelde rand.
Zwarte keramische coating.
Punch.
Rubberen handgreep.
Lanyard-gat.

Totale lengte: 267 mm.
Lemmetlengte: 123 mm.
Dikte lemmet: 5 mm.
Gewicht: 625 g (inclusief schede).

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »