Crux X1 Raid 2 pers. Mountain Bivi Tent

€579,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Topper! Vervaardigd uit revolutionair X-tex materiaal, waterproof, absorbeert condensatie en voorkomt druppelen. De stof blijft droog aanvoelen en ademen. Eenvoudig vederlicht model, eenlagig, makkelijk op te zetten met twee boogstokken.
  • Koop 5 voor €569,00 per stuk en bespaar 2%

2 Types !

Type 1 =  De X1 Raid is een klassieke 2-polige bivi-tent in Bibler-stijl.

Type 2 =  De X1 Strike heeft dezelfde 2 diagonale polen en vloeroppervlak, maar als een extra interne dwarspool die hem meer hoogte en intern volume geeft, en een meer rechtopstaand voorpaneel.

 

For our English speaking relations ! :

The X1 Raid is a classic 2-pole Bibler style bivi-tent.

The X1 Strike has the same 2 diagonal poles, and floor area, but as an additional internal transverse pole that gives it more height and internal volume, and a more upright front door panel.

Volgende levering  in September/October 2019Welke voordelen biedt een eenlagige tent t.o.v. een tweelagige tent?

Eénlagige tenten hebben één zeil, waardoor ook de draagstructuur lichter is. De resistentie van de tent is hierop afgestemd waardoor de tent niet inboet aan stevigheid.
M.a.w.: Een stevige tent die makkelijk op te zetten is, waterproof/geen condens of druppels aan de binnenkant en bovendien geen extra ballast om te dragen tijdens uw trektocht.

Technische info:

  • Afmetingen: 220cm x 120cm x 85 cm
  • Centraal ventilatie opening in het bovenzeil
  • Voorzien van een extra deurpaneel in gaas
  • Tie-Off loop in het bovenzeil
  • Kleuren: rood en groen
  • Gewicht: 1550g
  • Tentzeil: Waterproof en ademend X-Tex 120g/m2, 50 denier, Polyester Ripstop, hydrostatisch 10.000mm  PU/geactiveerd carbon
  • Grondzeil: 70g/m2 Taffeta, 40 denier, Nylon Ripstop, hydrostatisch 10.000mm TPU coating
  • Boogstokken: 2x 8.64mm Yunan Ultralite
Onderhoud en stockage:

Opbergen
Controleer steeds of de tent goed gedroogd is na een trip vooraleer ze op te bergen voor langere tijd. Indien de tent nog vochtig is of de tent opgeborgen wordt in een vochtige ruimte kunnen er schimmelvlekken optreden. Deze kunnen niet meer verwijderd worden.

Tentzeil reinigen
Was het zeil nooit in de machine. De makkelijkste manier om het zeil proper te houden is de opgezette tent af te nemen met een doek, warm water en een zacht detergent. Achteraf goed laten drogen.

Grondzeil reinigen
Ook het grondzeil mag nooit in de machine gewassen worden. Best kan u deze reinigen op dezelfde manier als het tentzeil (hierboven omschreven).

Boogstokken
Na intensief gebruik kan het elastiek in de boogstokken uitgerokken raken. Om deze terug op te spannen kan u aan het uiteinde van de boogstok één sectie losschroeven. Maak de elastiek los, span de elastiek bij en maak deze terug vast. Knip het overschot weg. Laat vooral de elastiek niet schieten wanneer u deze opspant, dan moet u elke afzonderlijke sectie terug bedraden.

 

Afbeeldingsresultaat voor crux strike

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »