Cold steel Gold Lion Wakizashi

€849,00
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
De Gold Lion Wakizashi genoemd. De Menuki draagt het symbool van de Japanse Shisa (Lion Dog) een voogd of beschermer - een passend motief voor dit mooie lichtgewicht zwaard.
Artikelnummer: CS 88ABW

De Cold Steel Gold Lion Katana vertegenwoordigt het 'alledaagse zwaard' van een Samoerai voor persoonlijke bescherming en de verdediging van zijn Heer, zijn familie en zijn huis. Aanzienlijk lichter dan sommige van onze andere zwaardere Katana's, hij is niet alleen sneller in de hand, maar ook gemakkelijker en comfortabeler om te dragen wanneer hij in een Obi wordt gestopt en de hele dag wordt gedragen. De Menuki van Katana draagt ​​het symbool van de Japanse Shisa (Leeuwenhond) een beschermer of beschermer - een passend motief voor dit prachtige lichtgewicht zwaard.

Het lemmet van de Gold Lion Katana meet iets minder dan dertig centimeter en is gemaakt van vakkundig met de hand geslepen en hoogglans gepolijst Damascus-staal, met een Hamaguri-slijping, een spitse Lori Mune-ruggengraat en golvend met klei gehard Hamon. De zwart ijzeren Tsuba, Fuchi en Kashira hebben allemaal glanzende 24-karaats bladgouden accenten en het handvat is voorzien van witte roggehuid en een zwarte zijden koordomwikkeling.

De Gold Lion Wakizashi weerspiegelt de materialen, pasvorm en afwerking van zijn grotere broer op elke manier behalve de maat. Het is even licht en snel, en met dezelfde hoogwaardige materialen, maar met een fractie van de afmetingen, waardoor het een voortreffelijk metgezelstuk is voor de Gold Lion Katana, of een prachtig op zichzelf staand mes.

Het lemmet is gemaakt van vakkundig geschuurd en gepolijste Damascus staal, met een Hamaguri grind. De zwarte ijzeren Tsuba, Fuchi en Kashira hebben allemaal glimmende 24 karaats bladgoud accenten en het handvat is gemaakt van witte rogge huid en omwikkeld met zwart zijden koord. Wordt geleverd met een zwart gelakte houten Saya (schede) en een blauwe hoes.

Gewicht: 22,4 oz
Dikte lemmet: 6 mm
- Lemmetlengte: 21 ''
- Lemmet staal: Damascus
- Lengte / materiaal handvat: 7-1 / 4 "
- Totale lengte: 28-1 / 4 "
- Extra functies: zwart gelakte houten schede. Samé (Ray Skin) handvat met zwart gevlochten koord en koperen Menuki.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »