Luminox

Bij Bootsandgoods.com:

Over Luminox

Luminox; Af te lezen onder alle omstandigheden

Luminox - 'lumi' betekent licht en 'nox' is nacht in het latijn - ontwikkelde eind jaren tachtig de illumination-technologie. Deze unieke Luminox Light technology (LLT) garandeert zicht onder alle omstandigheden. Ieder Luminox horloge bevat miniscule borossilicate glascapsules die altijd licht geven. Daardoor zijn Luminox horloges altijd afleesbaar, ongeacht de omstandigheden.
Een constante gloed, dag en nacht, ongeacht de condities, zelfs na 25 jaar duisternis!

Historie

De meeste andere horlogemerken gebruiken lichtgevende verf die opgeladen wordt door een lichtbron. De lichtgevendheid van deze verf vervaagt relatief snel. Luminox gebruikt een exclusieve technologie die voorheen alleen beschikbaar was voor Defensie.

Barry Cohen, een veteraan in de horlogewereld, vroeg zijn vriend Richard Timbo hem te vergezellen op zijn missie de illumination-technologie voor iedereen commercieel beschikbaar te maken. De samenwerking kreeg in 1989 vorm, wat resulteerde in het horlogemerk Luminox.

Op zijn zoektocht naar een horloge dat voldoet aan de extreme eisen van zijn mannen, stuitte de inkoper van de Amerikaanse marine in 1993 op het Zwitserse Luminox. De brtouwbare technologie en het robuuste uiterlijk spraken hem meteen aan.

Speciaal voor de marine ontwikkelde het horlogehuis daarop de Luminox Navy SEAL, die de mariniers tot op de dag van vandaag gebruiken tijdens hun gevaarlijke diepzeeduiken en bizarre nachtmissies. Het model geniet inmiddels wereldwijde bekendheid en waardering in de haute horlogerie.

Collecties

De collecties van Luminox zijn ingedeeld in Land, Sea and Air modulen en zijn allemaal gericht op outdoor, (extreme) sportiviteit en military. Alle horloges bevatten het gepatenteerde Illumination systeem.

 Luminox SXC sponsor

De toekomst

Luminox horloges zijn al meer dan 20 jaar een essentieel onderdeel van de uitrusting van U.S. Navy SEALs, U.S. Airforce Stealth piloten, SWAT teams,  Politie- en reddingsorganisaties en onderwater onderzoekers over de hele wereld. Maar in 2015 gaat Luminox verder; namelijk de ruimte in!

 Luminox is een samenwerkingsverband aangegaan met de Space Expedition Corporation (SXC).De eerste SXC-astronauten zullen in 2015 de ruimte ingaan, waarbij zij tijdens hun missie vertrouwen op de ongeëvenaarde kwaliteit van de Luminox-horloges. Binnenkort zullen de eerste speciale Luminox-edities van SXC op de markt verschijnen, waarbij de Nederlandse Luminox-tak een belangrijke rol speelt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »