Blunt

Bij Bootsandgoods.com: Officiële verdeler van Blunt paraplu's voor België:

Wij hebben een hekel aan paraplu's

1999. Design engineer Greig Brebner stapt naar buiten op een Londens trottoir, middenin het spitsuur. In de donkere lucht zijn de eerste tekenen van regen te zien.

Met zijn 1.90m kan de Nieuw-Zeelander over de meeste mensen heen kijken. Op dat moment barst de hemel open. Ineens worden zijn ogen bedreigd door honderden scherpe, stekelige punten: de uiteinden van paraplu’s die op dat moment voor zijn ogen langs zwaaien. Een windvlaag klapt de paraplu van zijn voorganger om en de eigenaar kan net voorkomen dat Greig’s oog niet wordt uitgestoken.

De paraplu is verleden tijd

Tot het moment dat Greig aan zijn keukentafel aan de slag ging met een lijmpistool en een oude vlieger, was het basisontwerp van de paraplu sinds 1928 niet meer gewijzigd.

Paraplu’s zijn er in allerlei kleuren en maten. Sommige paraplu’s hebben openingen in het doek waardoor de wind naar buiten kan waaien (en het water naar binnen). Andere paraplu’s hebben een speciale vorm om bestand te zijn tegen harde wind alleen beschermen die niet voldoende tegen regen.

Paraplu’s houden slechts stand tot er een sterke wind waait en eindigen dan bij het vuilnis. Paraplu’s die wel bestand zijn tegen harde wind, houden je niet droog.

Van puntloos tot Blunt

Greig begon het hele concept dat een doek je tegen de regen kan beschermen opnieuw te ontwikkelen.

Als ambitieus engineer wilde hij iets ontwikkelen dat met kop en schouders boven de bestaande producten zou uitsteken. Een paraplu die perfect functioneert in extreme omstandigheden, daar waar alle andere paraplu’s het laten afweten.

Als designer stelde hij echter de randvoorwaarde dat het product niettemin nog eens elegant en stijlvol moest zijn.

Tot slot wilde hij als lange man vooral dat zijn ogen geen gevaar meer zouden lopen door die ellendige paraplu’s.

Form follows function:

THAT HAS BEEN MISUNDERSTOOD.
FORM AND FUNCTION SHOULD BE ONE,
JOINED IN A SPIRITUAL UNION.

FRANK LLOYD WRIGHT

Blunt is een feit

Eenmaal thuis kon Greig niet wachten om zijn ideeën vorm te geven en uit te testen in het onstuimige Nieuw- Zeeland.

Hij wachtte op de meest extreme weersomstandigheden en beklom One Tree Hill in Auckland, gewapend met zijn prototype.

Toen hij en zijn Blunt de storm beide overleefd hadden, begon het tot hem door te dringen dat hij op de goede weg zat. Op het moment dat Blunt windkracht 12 (>117 km/h) overleefde in de windtunnel werd hij echt enthousiast.

Evolutie. Geen revolutie.

De sterke structuur van een paraplu wordt bepaald door het doek. Dit doek wordt over de baleinen gespannen en zo ontstaat een sterk geheel.

Spanning geeft kracht.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »