Verzending & retours

Download hier het formulier retourzending (producten omruilen)

Download hier het formulier herroepingsrecht (afzien van de aankoop)

AFHANKELIJK VAN DE AFMETINGEN EN GEWICHT VAN HET PAKKET VERZENDEN WIJ MET:

                     

        
Onderdeel van de Algemene Voorwaarden:

2.3. Verzendingskosten van de bestelling

De verzendingskosten bestaan uit een deelname de porto- en verpakkingskosten.

2.3.1. Deelname in de verzendingskosten (verzending en verpakking) van het pakje varieert in functie van het bestelde artikel, volgens de volgende tariefstructuur:

    BINNENLAND

  Pakketdienst België: GRATIS LEVERING VOOR AANKOPEN VANAF 30.00€ (DERTIG EURO)               

  ≤ 20kg: 5.00EUR (vijf Euro)

 

          ZONE 1  

   Pakketdienst DE/LU/NL:  GRATIS LEVERING VOOR AANKOPEN VANAF 40.00€ (VEERTIG EURO)      

   ≤ 20kg: 10.00EUR (tien Euro)   


    ZONE 2 + ZONE 3

  Pakketdienst overige EU-landen:                                                                                                             

  ≤ 20kg: 25.00EUR (vijfentwintig Euro)
 

Boots and Goods behoudt zich het recht voor bovenvermelde bedragen te wijzigen naargelang de evolutie van de transporttarieven van onafhankelijke transporteurs en posttarieven.

Bij retour van uw volledige bestelling, is een deelname in de retourkosten verschuldigd, en zijn ook de eventuele postkosten voor uw rekening. De deelnames in kwestie zijn identiek en worden berekend volgens de tarifering hierboven vermeld.
 
Artikel 4. Levering

4.1. Termijnen

Voor alle beschikbare artikelen bedraagt de verzendingstermijn gewoonlijk 3 werkdagen (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag met uitzondering van publieke feestdagen op welke plaats dan ook in België), te rekenen vanaf de dag die volgt op de dag van de bevestiging van de behandeling van het pakje.

Voor het geval de levering niet kan uitgevoerd worden binnen de termijn hierboven omschreven, wordt de Koper op de hoogte gebracht van de leveringsdatum, telefonisch of via e-mail. Als de voorgestelde datum hem niet schikt, neemt hij telefonisch contact op met de planningsdienst of zijn consulent op het nummer +32 (0)496/36 19 65.

4.2. Leveringsadres

De door de koper bestelde producten worden uitsluitend in België geleverd, op het leveringsadres dat de koper op het orderformulier heeft vermeld (Bij de koper thuis of op het adres van zijn keuze). De producten worden verstuurd via de gebruikelijke postdiensten of door een vervoerder.

Wil de koper de bestelde producten in het buitenland laten leveren dient hij dit voorafgaandelijk schriftelijk aan te vragen per e-mail.
Op dat moment onderzoekt Boots and Goods in overleg met de producent en/of de importeur of het gemachtigd is de bestelde producten in het buitenland te laten leveren. Eens Boods en Goods vernomen heeft of het al dan niet gemachtigd is om de producten in het buitenland te leveren neemt Boots and Goods contact op met de koper.
Indien levering in het buitenland is toegestaan worden de eventuele bijkomende portokosten aan de koper meegedeeld, na schriftelijk akkoord van de koper wordt de bestelling als definitief beschouwd en in behandeling genomen.
Indien levering in het buitenland niet is toegestaan beschikt de koper over het recht af te zien van de koop. Dit is kostenloos voor de koper, hiervoor worden geen administratiekosten aangerekend.

Artikel 5. Recht om af te zien van aankoop

De koper heeft veertien (14) kalenderdagen de tijd om op eigen kosten het (of de) door hem bestelde product(en) terug te sturen zonder betaling van een boete en zonder vermelding van een reden. Deze termijn gaat in daags na de leveringsdatum van de bestelling. Het (of de) product(en) moet(en) worden teruggestuurd in de oorspronkelijke verpakking en conditionering naar het volgende adres: Boots and Goods/Dienst Retour/Schalbroekstraat 6/3560 LUMMEN. De koper dient zijn bewijs van retour (etiket met nummer), gevalideerd door de Post aan te vragen. De koper bewaart deze zorgvuldig gedurende drie (3) maanden.

Indien aan de bovenvermelde voorwaarden is voldaan, zal Boots and Goods de koper binnen dertig (30) kalenderdagen nadat Boots and Goods het pakje ontvangen heeft (de ontvangstdatum door Boots and Goods strekt tot kennisgeving aan Boots and Goods van het feit dat de koper zijn recht heeft uitgeoefend om van de aankoop af te zien), de door hem gestorte bedragen terugbetalen, met uitzondering van de kosten om de producten terug te zenden naar Boots and Goods, welke ten laste van de koper blijven.

7.1. Een artikel omruilen of teruggeven

Als een product niet bevalt heeft de koper 14 kalenderdagen om het terug te sturen in de oorspronkelijke verpakking. Deze termijn van 14 kalenderdagen dient verplicht nageleefd te worden.

Elk geretourneerd product moet volledig en in nieuwe staat zijn.

Worden niet teruggenomen: (blijven bij Boots and Goods ter beschikking van de koper zelf die ze desgewenst kan komen ophalen)

  • producten beschadigd of bevuild door de koper, alsook gedragen kledij
  • producten die niet in de oorspronkelijke verpakking teruggestuurd worden, onvolledige producten, producten waarvan de handleiding, het montageplan en/of onderdelen of accessoires ontbreken
  • producten beschadigd door onachtzaamheid, verkeerd gebruik of hersteld door derden of de koper zelf
  • producten op naam van de klant andere producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn. Bijvoorbeeld: producten met naamprint of bedrukking/borduursel overeenkomstig de specificaties van de klant;
  • producten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden. Bijvoorbeeld: ondergoed
  • verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn deze producten niet retourneerbaar. Bijvoorbeeld: outdoorvoeding, Zippo brandstof, spuitbussen, gas cartridges, face en body paint, etc.,…;

In geval van abnormale of overmatige terugzendingen behoudt Boots and Goods zich het recht voor een volgende bestelling te weigeren.

Als de koper een product retourneert en zijn bankrekeningnummer niet heeft doorgegeven, ontvangt hij een waardebon (1 jaar geldig zie aanmaakdatum waardebon) voor een volgende aankoop. De koper kan de bon binnen de maand naar Boots and Goods terugzenden, samen met zijn bankrekeningnummer om per overschrijving terugbetaald te worden. De koper moet het terugzendingsbewijs laten valideren door de Post. Als de koper een zwaar of omvangrijk product terugstuurt, belt hij Boots and Goods of zijn consulent zodat beide partijen samen de beste oplossing kunnen uitwerken. Niet gefrankeerde zendingen of rembourszendingen worden geweigerd. Bepaalde artikelen worden geleverd met merklabels, etiketten of een veiligheidsstempeltje dat aan het product gehecht dient te blijven. De producten die teruggezonden worden zonder merklabels of veiligheidsstempeltje zullen niet terugbetaald of geruild worden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »