Valkre Heren NIJ IIIA X3M-D Kogelwerende Vest coN2R Concealable CB-03

€604,23
* Incl. btw Excl. Verzendkosten
Kogelvrije vest speciaal ontworpen om zowel boven als onder de kledij gedragen te worden. Voor ordehandhavers, zakenmensen, politici, VIP's en bodyguards. Veiligheidslevel NIJ IIIA X3M-D (NIJ 0101.04)

Volledige romp beschermd: vooraan, achteraan en aan de zijkanten.
De vest is aanpasbaar, uitgerust met vier grote velcrosluitingen voor een betere pasvorm.

Voor actieve bezigheden en/of gebruik in warmere klimaten kan de vest op verzoek van de klant uitgerust worden met advanced 3D Spacetec® materiaal voor een nog effectievere vocht- en temperatuursregulatie.

Voor het damesmodel zie artikel:
Dames NIJ IIIA X3M-D Kogelwerende Vest coN2R Concealable CB-03

Technische info: 

Veiligheidslevel:    NIJ IIIA
Standaard:    NIJ 0101.04
Samenstelling:    Dyneema SB71 hybrid
Oppervlakte dichtheid:    5.05kg/m2
Gewicht:    2.1 kg (4.65 lbs.)
Maten:    S, M, L, XL, XXL, XXXL
Garantie:    10 jaren op ballistische eigenschappen
Product code:    CB-03
Beschikbare kleuren:       Black, White, Tan,   Navy
           

FAQ: (Veelgestelde vragen):

Welke veiligheidslevel is geschikt voor mij?

NIJ level IIIA body armor is de veiligheidslevel die het meest gekozen wordt door ordehandhavers en veiligheidspersoneel. Benaderbaar qua prijs, de standaard wat betreft veiligheid, bovendien kan de vest verborgen worden onder de kledij.

De NIJ level III and IV kogelvrije vesten worden eerder gekozen voor militaire operaties waar een reële dreiging is m.b.t. machinegeweren en wapens met hoge vuursnelheden. Deze vesten dienen uitgerust te worden met ballistische platen, deze zijn wat duurder en maken de vest zwaarder. Echter bieden deze platen wel een uitzonderlijke bescherming.

Alles hangt uiteraard af van een doelgebruik dat op voorhand goed afgewogen dient te worden om de juiste keuze te maken. Behermt de kogelvrije vest mij van alles?

Kogelvrije vesten worden gemaakt om projectielen tegen te houden, de weerbaarheid is onderverdeeld in veiligheidslevels met elk specifieke eigenschappen.

De vest mag onder geen enkel beding doorboord worden. Voor veiligheidstesten wordt een testmonster bevestigd op een oppervlak van klei. De impact van projectielen dient kleiner te blijven dan 44mm. Uit onderzoek bij het US National Institute of Justice blijkt dat elke impact op het beschermde gebied groter dan 65mm schade kan veroorzaken aan alle vitale organen die zich in het beschermde gebied bevinden. Om te vermijden dat de vitale organen beschadigd worden werd een verhouding uitgewerkt: 30% minder dan 65mm. Kogelvrije vesten die voldoen aan de NIJ standaard stoppen projectielen. Er kan enige trauma optreden aan het lichaam omwille van de impact, echter blijven de vitale organen intact. 

Is er een garantie op de ballistische eigenschappen van Valkre Armor Systems?

Valkre producten worden geproduceerd met de meest performante kogelwerende materialen op de markt, bijgevolg wordt er voor alle producten van Valkre een garantie gegeven van 10 jaar. 

Op welke afstand biedt de kogelvrije vest bescherming?

NIJ Standaard bepaalt dat testprojectielen afgevuurd worden vanaf 5m voor de veiligheidslevels tot IIIA, en vanaf 15m voor hogere veiligheidslevels.

Eigen tests van Valkre hebben aangetoond dat Valkre kogelvrije vesten projectielen tegen houden die op 'point-blank range' afgevuurd worden.

Hoe bepaal ik de geschikte pasmaat?

Het is van essentieel belang dat bescherm- en kogelvrije vesten goed aansluiten en passen. Enkele richtlijnen waarmee rekening dient gehouden te worden: In staande houding dient de onderste rand van de voorkant van de vest op riemhoogte te komen. De onderste rand van de rugzijde dient  5cm boven de riem uit te komen.   

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »